Culturele activiteiten

Christoffeltheater
Regelmatig komen wij met alle kinderen van de school bij elkaar voor het Christoffeltheater. Tijdens zo'n theater waarbij ook ouders, opa's, oma's en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd, treedt er één groep van de school op. Elke groep komt in het jaar aan de beurt. De kinderen laten iets zien op het gebied van toneel, dans, lied, show en playback. De kinderen en de ouders beleven veel plezier aan de voorstellingen van het theater. Het laatste Christoffeltheater van het jaar staat in het teken van de Christoffel-got's-talent.
 
Kunst Centraal

We nemen ook deel aan het "Kunstmenu" vanuit de gemeente. Dit is opgezet om kinderen van basisscholen nog meer in contact te brengen met kunst en cultuur.
Kinderen maken kennis met vormen van dans, toneel, literatuur, film, beeldende kunst en muziek door het bezoeken van het theater, tentoonstellingen en de bioscoop. De Stichting Kunst Centraal begeleidt deze projecten.
 
Excursies
Gedurende het schooljaar zijn er voor elke groep één of meer excursies of culturele uitstapjes. We noemen theater-, bibliotheek-, bioscoop-, bedrijfsbezoek, activiteiten op de kinderboerderij en op het Milieu Educatief Centrum (MEC), bezoek aan middelbare scholen etc.
Daarnaast zijn er incidentele uitstapjes, die te maken hebben met een bepaald project waar de school op dat moment mee bezig is (denk ook aan onderwerpen als de kinderboekenweek).

 
 
Nieuws
brief
Inschrijf
formulier
Nieuws
flits